Со дигитална алатка до поголема координација на кризниот менаџмент

Преку дигитална алатка за просторно прикажување податоци во реално време, македонските институции ќе го унапредуваат менаџирањето со кризи, елементарни непогоди

Дознај повеќе

Анѓушев: Размислуваме за замрзнување на придонесите на текстилните и кожарските работници

Владата размислува за мерката за замрзнување на придонесите на работниците во текстилната и кожарската индустрија. Ова денеска го најави вицепремиерот

Дознај повеќе

Менталните растројства континуирано во пораст, со нова Стратегија ќе се воведуваат современи лекови

Бројот на пациенти со ментални растројства е постојано во пораст. На врвот на листата е депресијата, а годишно бројката на

Дознај повеќе

Уставен суд ја отфрли иницијативата за оспорување на одлуката за референдум

Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за распишување на референдум, донесена од Собранието на

Дознај повеќе