ВИДЕО – Што се може да купите на Марковиот пазар – беџови, стикери, обетки, магнети, маици, торби…

Во состав на фестивалот „Со Марко на улица“ организиран е и т.н. Марков пазар во домот за култура „Марко Цепенков“

Read more

ВИДЕО: Информативна сесија за користење на фондовите од Програмата „Креативна Европа на ЕУ“

Денеска во Прилеп се одржа информативна сесија за програмата „Креативна Европа“, за двете подпрограми„ Култура“ и „Медиа на ЕУ“. Информативната

Read more

Крушево се подготвува со ружи да ги пречека маратонците кои ќе трчаат во чест на Тоше

Општина Крушево организирано се подготвува и годинава за заеднички пречек на маратонците кои ќе трчаат во чест на Тоше. Маратонците

Read more