Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ е добитник на три награди на фестивалот во Никшиќ

Ансамблот на театарот „Војдан Чернодрински“ е добитник на три награди за претставата „Љубовни пози на историјата“ (Figurae veneris historiae) од

Read more

ВИДЕО – Лицата со посебни потреби од Прилеп бараат отворање на нови дневни центри

Лицата со посебни потреби од Прилеп бараат вработување на стручен кадар во нивните здруженија и прераснување на социјалните клубови во

Read more

Спортистката на град Прилеп, Ристеска, неприкосновена – за 1 година првак во 3 категории кадети, јуниори и сениори

Спортистот на град Прилеп и добитник на 3-то Ноемвриската награда, Теодора Ристеска, член на ЏК „Бушидо“ останува неприкосновена на теренот.

Read more