ВИДЕО – Прилеп се подготвува за Свети Никола – прилепските домаќинки ќе направат 65.000 мали посни сарми

Прилеп наголемо се подготвува за патрониот празник Свети Никола кој што е прогласен за заштитник на Прилеп во 2006 година. Вредните

Дознај повеќе

Објавен конкурс за десеттата школа за млади лидери на претседателот Иванов

Објавен е конкурсот за десеттата Меѓународна обука за млади лидери, што под покровителство на претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов,

Дознај повеќе

Сообраќајот на Плетвар и во прилепскиот регион се одвива непречено

Сообраќајот на превојот Плетвар се одвива непречено, без проблеми и забрани, информира Сашко Цветкоски, раководител на секцијата на „Македонија пат“

Дознај повеќе

Ѕид на сообраќајниот срам во Прилеп : Возило на Македонски пошти паркирано на место за инвалиди

Револтирани граѓани од здружението за инвалидизирани лица од Прилеп ни ги испратија овие фотографии од паркинот кој се наоѓа во

Дознај повеќе

Прилепчани преку акцијата „Подај рака-биди човек“, им помогнаа на 11 социјално загрозени семејства од градот

Хуманите прилепчани коишто ја поддржаа акцијата „Подај рака-биди човек“, што во неколку маркети во Прилеп се реализираше од 10 до

Дознај повеќе