„Авантурите на Пинокио“, сабота и недела на репертоарот на прилепскиот театар

Репертоар за театарот „Војдан Чернодрински“ сабота и недела.   22.12.2018 (сабота) – 13.00 ч.   ПРЕДПРЕМИЕРА   „Авантурите на Пинокио“ режија

Дознај повеќе

Ловокрадец казнет со една година затвор и еднаш месечно да го гледа цртаниот „Бамби“

Ловокрадец е осуден на затвор од една година поради нелегално убивање на стотици елени. Покрај ова, тој ќе мора и

Дознај повеќе

Министерството за труд и социјална политика ја објави програмата на неработни денови за 2019 година

Министерството за труд и социјална политика ја објави програмата на неработни денови за 2019 година, во согласност со Законот за

Дознај повеќе

Пензионери и вработени нема да смеат да имаат тезга – Бектеши вели дека ќе има продавачи на пазарите и во 2019-та

Пензионерите и вработените  нема да можат да имаат тезга  со новиот закон за зелени пазари коj треба да стапи на

Дознај повеќе