ВИДЕО – Уникатната манифестацијата „Дева“ се одржува единствено во Крушево и Витлеем

Со вековната манифестација „Дева“ крушевчани вечерва го одбележаа Коледе, со што го најавија раѓањето на Господ Исус Христос. Оваа уникатна

Read more

Излезете надвор од својата суетност и споделете ја радоста на Божик со сиромасите, сакатите, бездомниците, вдовиците, сираците…

Беседа по повод Христовото раѓање – Божик, на студентот на Теолошкиот факултет во Скопје, прилепчанецот Андреј Иваноски.   Во името

Read more