ВИДЕО – Богоески : Во 2019 на специјализација ќе заминат 15 лекари, претходно прилепската болница ја урниса ВМРО-ДПМНЕ

Здравството не само во Прилеп, туку и во цела Република Македонија го урниса ВМРО-ДПМНЕ со неразумната политика во здравствениот систем.

Read more

ВИДЕО – Ситуацијата со подметнатите пожари во прилепско е алармантна, се бара итна реакција на надлежните

Ситуацијата со пожарите во Општина Прилеп станува алармантна, според пожарникарите секој ден имало по 20-тина пожари од кој најголем дел

Read more

Ситуацијата во Венецуела е се потешка – кражби на улиците, децата гладни, а во болниците не работат респираторите

Венецуелскиот парламанет одобри прогласување национална состојба на тревога поради кризата со електроснабдувањето поради што е парализирана државата веќе петти ден.

Read more

По скандалот, Министерството за култура ги објави финалните резултати од конкурсот за поддршка на проекти

Министерството за култура на својата веб-страница ги објави финалните резултати од годишните конкурси за поддршка на проекти од национален интерес во културата

Read more