Хуманитарна активност за центарот „Порака“ од учениците од СОУ „Ѓорче Петров“

Учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ спроведоа хуманитарна активност за дечињата во центарот „Порака“. Иницијативата била на Елдин Шкријељ на која

Read more

ВИДЕО-ВМРО-ДПМНЕ : Кети Смилеска со комичен настап со кој се потценува интелигенцијата на граѓаните

Продолжуваат комичните настапи на функционерите од СДСМ. Денеска пратеничката Кети Смилеска од центарот на градот имаше нов таков настап, кој

Read more

ВИДЕО – Богоески : Попоски вчера имаше земено слободен ден затоа држеше прес, ВМРО-ДПМНЕ 10 години наназад го уништи здравството

Не е СДСМ виновникот за катастрофата во здравството. Наназад 10 години и повеќе ВМРО-ДПМНЕ беше на власт и ВМРО-ДПМНЕ го

Read more

Основци од Прилеп освоија 2 место во кодирање на натпревар помеѓу ученици од 6 држави од Западен Балкан

Осмоодделенците од училиштето „Блаже Конески“ од Прилеп, Петар Апостолоски, Антонио Барлески и Михаела Наумоска, со нивниот систем за спречување и

Read more

ВИДЕО – Смилеска : 625 милиони евра странски инвестиции во 2018, просечната плата порасна за 7,5 отсто

Патот до членството во најмоќната светска алијанса –НАТО, го чекориме заедно. Заедно ги надминавме сите пречки и предизвици на тој

Read more