ВИДЕО – Прилепските генијалци кои го измислија „Транспортниот информационен систем“

Тројца осмоодделенци од ООУ „Блаже Конески“ од Прилеп го освоија 2-рото место на меѓународниот натпревар во кодирање со микро битови,

Read more

ВИДЕО – Стерјовска Локвенец : ВМРО-ДПМНЕ ќе донесе закон со сите мерки кои им се потребни на лицата со посебни потреби

Целата јавност е сведок на ветувањата, лагите и негрижата на оваа „ќе“ влада. Со Законот за социјална заштита требаше да

Read more

ВИДЕО – Силјановска Давкова : Не смееме да ги забораваме хероите, а не особено првите претседатели на државата

Дојдов во Прилеп да положам цвеќе на споменикот на првиот претседател на АСНОМ, всушност првиот претседател на Македонија, Андонов-Ченто. Тоа

Read more