ВИДЕО – Локализиран пожарот кој му се закануваше на Подмол, жителите вечерва со стражи ќе го чуваат селото

Огромниот пожар кој му се закануваше на прилепското село Подмол и кој стигна на само околу 300 до 400 метри

Read more

„Витаминка golf open tournament“ во Хрватска – Витаминка го помага спортот и спортските активности и во другите држави

Витаминка го помага спортот и спортските активности и во другите држави. Прилепската компанија годинава по третпат го поддржа Витаминка golf

Read more

ВИДЕО – Милески : Со немањето на вода во акумулацијата ќе се предизвикаат големи штети кај најскапо платените берби

Поради немањето ниту капка вода во вештачкото езеро во Прилеп и поради неповолната хидролошка состојба тутунарите се жалат дека нема

Read more

ВИДЕО – Талески : Се очекува до крајот на овој месец да се замени темелениот испус на браната на Прилепското езеро

Како што и сами знаете тоа се направи со цел да продолжи втората фаза, односно прекинатите активности околу завршувањето на

Read more

ВИДЕО – Ризески : Еколошка катастрофа на прилепското вештачко езеро, дали некој ќе одговара за неспособноста

Негрижата и неспособноста на надлежните доведе до еколошка катастрофа на прилепското вештачко езеро. Купишта изумрена риба има на брегот од

Read more