Ристески : За време на оваа криза „Водовод“ склучил договор за времени вработувања од скоро 18 мил. денари, а Општината склучила анкекс за мостот кај Сточен пазар за уште 230.000 евра

  Владеачкото мнозинство на СДСМ во Прилеп на денешната седница на Совет одби на дневен ред да се најдат мерките

Дознај повеќе

ЈКП „Комуна“ со сет метки и препораки за граѓани, објавени и сите телефонски броеви за пријавување проблем

    Јавното комунално претпријатие „Комуна“ Крушево во насока на почитување на мерките за спречување на ширење на корона вирусот

Дознај повеќе

Бидете хумани и донирајте – и за овој Велигден кутии за донации во сите цркви во Прилеп

12-та година по ред неофицијалната хуманитарна организација „Свети Никодим Прилепски и Тисмански“ која работи во состав на црквата Свето Благовештение

Дознај повеќе

Витаминка издвои 3,5 милиони денари за донации онаму каде е потребно во настанатата ситуација

Со цел укажување помош во најкритичните моменти со кои се соочува државата, Витаминка издвои буџет од 3,5 милиони денари за

Дознај повеќе

Џудо клубот Сеишин Прилеп со соодветна акција за поддршка на ветераните над 65 годишна возраст

  Џудо клубот Сеишин Прилеп во овие моменти кога се спроведуваат посебни мерки и ограничувања на движење во врска со

Дознај повеќе