ВИДЕО – Прилепски средношколец патентираше специјален медицински шприц единствен од ваков тип во светот

ИЗВОР : СИТЕЛ Сашо Јандрески од Прилеп е млад иноватор, ученик во втора година во гимназијата „Мирче Ацев“ кој на

Дознај повеќе

„СЕ ВО ЕДНО“ – најевтиниот онлајн кредитен производ во Македонија

„СЕ ВО ЕДНО“ во рекордно време стана најактуелен и најбаран кредитен  производ , затоа што клиентите ги препознаваат бенефитите од

Дознај повеќе

ВИДЕО – Јакимоска : Да се подигне свеста за родовата еднаквост на жената во општеството

Жените во Комфи Ангел се третирани и финансиски и стимулативно, во однос на градењето на една кариера подеднакво исто како

Дознај повеќе

ВИДЕО – Велески : Прилеп има добра локација, ресурси и одлични потенцијали за зголемување на бројот на туристи

Во последните неколку години бројот на домашни туристи во Прилеп бил во подем, но стагнирал бројот на странските посетители, вели

Дознај повеќе

ВИДЕО – Талевски : Ќе се изработува виртуелна платформа за 6 археолошки локалитети во Македонија

Христијан Талевски е асистент и истражувач во ЈНУ Институт за старословенска култура од Прилеп чиј проект – „Просторна ГИС базирана

Дознај повеќе

ВИДЕО – Биџоски : Оваа година нема да има проблем со навремената достава на дрва

Прилеп годишно троши над 30.000 метри просторни огревно дрво. Неколку години наназад граѓаните се соочуваат со ненавремена достава на дрва

Дознај повеќе

ВИДЕО – Аризанкоски : Работничките права наголемо се кршат, итно е потребен нов закон за работни односи

Македонија е држава каде наголемо се кршат правата на работниците. Се врши трудова експлоатација, не се почитува 8 часовното работно

Дознај повеќе

Најдоски : Изворите на „Бабуна“ се иднината на водоснабдувањето на Прилеп

Доајенот и основоположникот на архитектонската дејност во Прилеп, дипломираниот инжинер архитект Душко Најдоски е годинешниот добитник на наградата „3-ти Ноември“за

Дознај повеќе

ВИДЕО – Хаџи-Ристески : „Кабелнет“ се шири и во Битола

Оваа година еден од нашите најголеми прилепски брендови компанијата „Кабелнет“ одбележува 18 години од своето постоење, или полнолетство. Околу нејзиниот

Дознај повеќе