ВИДЕО – Со премиерата „Лажговци“ започнува одбележувањето на 70 годишнината од прилепскиот театар

Со премиерата на претставата „Лажговци“ на Коле Ангеловски, во понеделник започнува одбележувањето на 70 годишнината од постоењето на прилепскиот театар.

Дознај повеќе

ВИДЕО – Никој не знае кога Прилеп ќе добие нов театар, актерите се скептици, бараат и одделување од Центарот за култура

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење. Но за жал иако во моментов е еден од најреномираните театарски ансамбли во Македонија

Дознај повеќе

ВИДЕО – Во вторник музичко шоу на прилепските актери со групата The Hounds

Како дел од одбележувањето на 70-годишнината од постоењето на прилепскиот театар „Војдан Чернодриски“ во вторник во 19 часот прилепските актери

Дознај повеќе

Програма за јубилејот 70 години театар Војдан Чернодрински

Овој месец театарот „Војдан Чернодрински“ прославува јубилеј 70 години театар. По тој повод институцијата спреми посебна програма која ќе биде

Дознај повеќе

ВИДЕО – Донесувањето на новиот ДУП ја кочи изградбата на новиот театар во Прилеп

Нашата заложба е час поскоро да започне изградата на новиот театар во Прилеп кој што ќе биде изграден во состав

Дознај повеќе

ВИДЕО – „Чин 4 Сцена 5“ ветува ново смеење до солзи – се подготвува култната „Солунски патрдии“

Училиштето за театар „Чин 4 Сцена 5“ ја подготвува најновата претстава со своите ветарани, култната комедија „Солунски патрдии“, на Миле

Дознај повеќе