Битола за здравјето на граѓаните ќе мисли подоцна!

Општина Битола како да ги заборави најгорливите проблеми со кои се соочува – загадувањето на воздухот и заштитата на животната

Дознај повеќе

Предавање за лажните вести и медумската писменост на средношколците од СОУ „Орде Чопела“ – Прилеп

Денеска во СОУ „Орде Чопела“ во Прилеп се одржа едукативно предавање за медиумска писменост и препознавање на лажни вести, во

Дознај повеќе

ВИДЕО – Најмалите од градинката „Гоце Делчев“ по повод Митровден приредија свечена програма за старите лица во Прилеп

По повод големиот христијански празник посветен на Светителот Свети Димитриј или кај народот познат уште и како Митровден децата од

Дознај повеќе

ВИДЕО – Со саем на земјоделски производи и конференција во Прилеп одбележан „15 октомври – Меѓународниот ден на руралната жена“

Прекрасната изведба на неколку народни песни од страна на децата од градинката „Наша иднина“ од Прилеп беше дел од манифестацијата

Дознај повеќе

Предизвиците со кои се соочуваат жените од руралните средини – активизам за зајакнување на руралната жена

Здружението за рурален развој Локална Акциона Група АГРО ЛИДЕР во соработка со Општина Прилеп на 15-ти Октомври  ќе го одбележи Меѓународниот ден

Дознај повеќе

Извидници – неформално образование за интелектуален, психички и духовен развој на младите луѓе

Ако некогаш сте слушнале како постарите ви раскажуваат приказни за дружењата од тоа “нивното време“, тогаш сигурно не сте пропуштиле

Дознај повеќе

Секое лето македонските студенти масовно одат на печалба во Германија

Студенти од цела Македонија и ова лето како и секоја година ја напуштаат државата привремено, со една единствена цел, заработка

Дознај повеќе

Шакировски : Крушево, Пелагонија и околните планини ги имаат едни од најдобрите терени за параглајдинг во светот

Баки Шакировски е пилот од 1994 година, Екс Тим Лидер на Македонската репрезентација во параглајдерство, организатор на меѓународни натпревари во

Дознај повеќе

Предавање за лажните вести и медумската писменост на средношколците од СОУ „Наум Наумоски – Борче“ во Крушево

ЛАГ Агро Лидер започна иницијатива за Промовирање на медиумската писменост и граѓански активизам во руралните средини со поддршка на Македонскиот

Дознај повеќе

Органското производство скоро и да не е застапено во македонското земјоделие

Само 0,56% од обработливото земјиште во Македонија во моментов отпаѓа на органско производство, а проекциите до 2020 година, согласно стратегијата

Дознај повеќе