ВИДЕО – Во Крушево за Коледе се одржа уникатниот настан „Дева“, кој освен тука се одржува уште само во Витлеем

Крушево е единствениот град во Македонија каде вечерва за Коледе не се палат Коледарски огнови, кои што го најавуваат Христовото

Read more

ВИДЕО – Крушево преполно за празниците се бара кревет, но за подолга сезона потребни се повеќе инвестиции на државата и реклама

Во Крушево се бара кревет повеќе за Новогодишните и Божикните празници. Скоро целосно се исполнети капацитетите и во хотелите и

Read more

Завршени два проекти од патната инфраструктура во Крушево

Општина Крушево ја заврши имплементацијата на два големи проекти од патната инфраструктура од меѓуопштински карактер.   Завршена е изградбата на

Read more

Започнува реконструкција на регионалниот пат Крушево – Слива – с. Пуста Река

Започнува реконструкција на регионалниот пат Крушево – Слива – с. Пуста Река кој општина Крушево го имплементира со Јавното претпријатие

Read more

Општина Крушево добива 62.000 франци за имплементација на приоритетни проекти и подобрување на транспарентноста

Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски и претседателот на Советот на општина Крушево Тома Петроски вчера, 17.12.2019, потпишаа Меморандум за

Read more