Прилепчанецот Александар Стојкоски прво место и на „Momata rock trail“ – планиски тркач број еден годинава во Македонија

Планинскиот тркач, прилепчанецот Александар Стојкоски, денеска го освои првото место на планинската трка „Momata rock trail“, дестинацијата од 20 км.,

Read more

За прв пат во историјата на Прилеп – БК „АС“ второ место во младинската и сениорска лига

На 5.10.2019 во Штип се одржа 6-тото и последно коло на боксерската младинска и сениорска лига на Македонија. Организатор беше

Read more

ВИДЕО – Прилеп центар на џудото во Македонија – По 11 пат се организира Меѓународниот турнир „Прилеп Град Херој-2019 ЦЕВИТАНА КУП“

Утре, недела 06.10.2019 по повод националниот празник 11-ти Октомври, во Прилеп, во спортска сала на СОУ Р.Р.Ричко Прилеп ќе се

Read more

Прилепчанецот Александар Стојкоски 4-та година по ред прво место на „Krali Marko Trails“, годинава на 67 км.

Прилепчанецот Александар Стојкоски 4-та година по ред се искачи на пиедесталот на најдолгата планинска трка во Македониија „Kozjak trail“, долга

Read more

Прилепчанецот Александар Стојкоски второ место на „Пирин ултра“ на делницата од 40 км.

Планинскиот тркач, прилепчанецот Александар Стојкоски, денеска го освои второто место на планинската трка „Пирин ултра“ на стазата која е долга

Read more

Прилепчанецот Владимир Трпаноски нов претседател на Џудо федерацијата на Македонија

Џудо федерацијата на Република Македонија вчера во Прилеп ја одржа втората Седница на Собранието во рамки на тековната 2019 година. На

Read more