Светот одбележува 75 години од ослободувањето на озлогласениот логор Аушвиц

Денеска се одбележува 75-годишнината од ослободувањето на еден од најозлогласените нацистички концентрациони логори Аушвиц-Биркенау од страна на советските сили во

Read more

Генералниот штрајк против плановите на Макрон за промена на пензискиот систем еден од најмасовните во Франција

Франција влезе во генерален штрајк во кој учествуваат милиони работници во знак на протест против плановите на Макрон за зголемување

Read more