Ледените пештери од Македонија

Ледени Пештери (Ice Caves) е книга која е синтеза на најновите информации за истражувањето на ледените пештери во светот, и таа веќе е веќе во продажба. Во книгата има и еден дел посветен на ледените пештери во Македонија, чиј автор е прилепскиот спелеологот Марјан Темовски.

 

 

„Голема благодарност до сите оние кои учествувале во големиот број на спелеолошки истражувања и експедиции во изминатите 30-40 години, вклучувајќи македонски, словенечки, словачки, чешки и други странски спелеолози, а чии резултати се сумирани во поглавјето. Особена благодарност имам до Мартин Слука, Јан Шмол и покојниот Рајко Брачич, кои несебично ги споделија нивните резултати од истражувањатана Јакупица и Крчин“, вели на својот на ФБ профил Темовски.

 

 

Повеќе информации околу книгата Ледени пештери на овој ЛИНК.

 

Марјан Темовски, спелеолог

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.