Избран е новиот Извршен Комитет на ВМРО-ДПМНЕ

Вечерва во централното седиште на ВМРО-ДПМНЕ, беше избран новиот Извршен комитет на партијата.

 

Нов генерален сектретар со одлука на ЦК е Игор Јанушев.

 

Потпретседатели се Митко Јанчев, Александар Николовски и Владо Мисајловски.

 

Ова се членовите на ИК и потпретседателите на партијата :

 

 

АНЕ ЛАШКОСКА

 

БАЈРАМ ТРЕБИШКИ

 

ДАФИНА СТОЈАНОСКА

 

ДАНИЕЛА РАНГЕЛОВА

 

ДЕЈАНЧО ЕФТИМОВ

 

ТРАЈКО СЛАВЕСКИ

 

ТОНИ МИХАЈЛОСКИ

 

ЦВЕТАН ТРИПУНОВСКИ

 

ВЛАТКО ЃОРЧЕВ

 

СИЛВАНА АНГЕЛЕВСКА

 

АЛЕКСАНДАР НИКОЛОСКИ

 

ОРЦЕ ЃОРЃИЕВСКИ

 

КИРИЛ ПЕЦАКОВ

 

ЗЛАТКО ПЕРИНСКИ

 

АЛЕКСАНДАР НЕЛОСКИ

 

МИТКО ЈАНЧЕВ

 

ВЛАДО МИСАЈЛОВСКИ

 

КОСТАДИН БОГДАНОВ

 

КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ

 

ИВАН ЈОРДАНОВ

 

ИГОР НИКОЛОВ

 

ИГОР ЈАНУШЕВ

 

ИГОР БОЖИНОВСКИ

 

ДРАГИ ДИМИТРИЕВСКИ

 

ДИМИТАР ДИМОВСКИ

 

ДЕЈАН ЈОВАНОВСКИ

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.