ВИДЕО – Наградени маски за „Прочка 2018“

Наградени маски на меѓународниот карневал  „Прочка 2018“

 

Прво место:

 

  • „Ратевски бамбурци“ – с.Ратево
  • „Аладин и волшебната ламба“ – Танцово студио „Зодијак„
  • „Балканскиот магионичар“ – Корча, Албанија

 

Второ место:

 

  • „Кураичка крвава свадба“ – с.Куратица
  • „Палави колачиња“ – Пробиштип
  • „Мажоретките од Бела црква“ – Бела црква, Србија

 

Трето место:

 

  • „Стари Страчинари“ – с.Мокриево
  • „BALCK DOLLS“ – СОУ Орде Чопела
  • „Ватра“ – Будва, Црна гора

 

 

НАЈМАСКА :

 

  • „Коранти“ – Птуј, Словенија

 

 

Кратко видео за дел од атмосферата за „Прочка 2018“ од Филип Петрески : 

 

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.