ВИДЕО – Зголемен бројот на деца кои имаат тешки нарушувања во говорно јазичниот развој

Во последните неколку години енормно е зголемен бројот на деца кои имаат тешки нарушувања во говорно јазичниот развој. Според дефектолозите

Read more

ВИДЕО – Колоски : Потребно е формирање Народно собрание што ќе вклучува луѓе од Татковината и дијаспората

Дефинитивно треба формиирање на Народно собрание што ќе вклучува луѓе од татковината и дијаспората и заедно да градиме стратегија за

Read more

ВИДЕО – Теодора Ристеска од џудо клубот Бушидо ќе учествува на Европскиот куп во Романија

Прилепчанката Теодора Ристеска во мај ќе учествува на Европскиот џудо куп во категоријата кадети 48 кг, кој ќе се одржи

Read more

Учениците од основните училишта во Прилеп се натпреваруваа во подготовка на разни видови на храна

Денес во просториите на основното општинско училиште „Климент Охридски” од Прилеп учениците од основните училишта од нашиот град кои го

Read more