Во недела ќе се одржи традиционалниот марш по повод Февруарскиот поход

По повод 74 години од успешно извршениот Февруарски поход, oпштинската организација на Сојуз на борци на Македонија – Прилеп, во соработка со локалната самоуправа на Општина Прилеп, го организираат традиционалниот марш по врвиците на овој поход.

 

Маршот ќе биде реализиран во недела, 04.03.2018 година, на релација Меморијален музеј „11.Октомври“ (Участок) – Шаторов камен – Петрови ниви – Камена фигура „Момата“ – Домаќински чешми – манастир „Св.Димитрија“ с.Селце – Прилеп.

 

На маршот ќе учествуваат членови од планинарските друштва од Прилеп и гости од другите градови во државата.

 

Организаторите, прилепскиот Сојуз на борци и локалната самоуправа, упатуваат покана до сите заинтересирани граѓани да земат учество на маршот.

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.