„Знаеме како парламентарните избори влијаат на економијата, односно ја умртвуваат за 4 до 5 месеци. Секако тука има и други ставови, потоа ставовите на опозицијата, но сметаме дека конечно парламентарните избори треба да бидат редовни за да може економијата и бизнисите да растат“, рече Заев.