Како што дополни Бошњаковски секое прекшрување на Законот за употреба на знамињата се санкционира без разлика кое е знамето.

 

„Во државава имаме Закон за употреба на знамиња со јасни одредби, клаузули и членови. Тоа е закон и сите треба да го почитуваат без разлика за кои знамиња станува збор. Доколку има прекршувања на законот апсолутно дека следуваат санкции“, рече Бошњаковски.