Заев ги разреши директорите на „Еурокомпозит“ и Центарот за култура „Марко Цепенков“

Премиерот Зоран Заев денеска предложи разрешување на Драган Миновски, како директор на АД ЕЛЕМ, Сашо Василевски на АД МЕПСО, Гајур Кадриу на Македонија Пат, Ирфан Асани на Македонски жепезници Инфраструктура, Вулнет Адеми на Агенцијата за привлекување на странски инвестиции и Бардуљ Исуфи на Бирото за јавни набавки, но и на првите луѓе на многу помали институции од економијата, здравството, културата.

 

Само како за прв пат споменат директорски и претседателски имиња кои беа прочитани од Заев во рамки на „метлата“ во вториот и третиот ешалон ги издвојуваме.

 

– Злате Мемедовиќ, Здравствен дом Скопје

– Ќахил Ибраими, Агенција за лекови и медицински средства ,

– В.Д. Благој Индов, Земјоделскиот инспекторат

– Кирил Петров, Државен архив

– Катарина Ставриќ, Државната универзитетска клиника за детски болести

– Златко Гавровски, Еврокомпозит

– Викторија Рангелова Петровска, директорка на Драмски тетатр

– Елеониора Новаковска, Завод за култура и заштита на споменици Охрид

– Стојанка Изова, Бања Банско

– Иван Трпевски, развој и инвестиции АД ЕСМ

– З.Д. Газменд Рустеми, Агенцијата за млади и спорт

– Хилми Гаши, Управа за семе и саден материјал

– В.Д. Абдулкадир Исаки, Управата за сигурност во железничкиот сообраќај

– Илјами Исеини, Служба за просторен информативен систем

– З.Д, Асип Усеини, ТИРЗ

– Пандорка Настовска, Управа за имотно-правни односи Велес

– Наташа Стојановиќ, Меѓуопштинскиот центар за социјални работи Скопје

– Менче Караџовска, Центаро за култура Марко Цепенков Прилеп

– Златко Кофиловски, Царинарница Скопје,

– Прентим Исеини, Совет за унапредување и надзор на ревизијата

– Сумее Селам, Институто за акредитација

– Трајче Бабунски, Агенцијата за вработување Велес

– Енес Селам, Националната установа за историја

– Салија Љатиф, Геронтолошки завод 13 Ноември

– Беким Халими, Управа за електронско здравство

– Шпенди Хајредини, Јавното претпријатие за стопанисување со објекти за спорт

– Дарко Обадиќ, Центарот за социјални работи Тетово

 

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.