ВИДЕО – Протест на независните синдикати на полицијата, шумската, затворската и судската полиција на патот Прилеп – Градско

На излезот од Прилеп кон Скопје, на регионалниот пат Прилеп – Градско утринава мирен протест одржаа членовите на независните синдикати

Read more

Прилепчанецот Александар Стојкоски 4-та година по ред прво место на „Krali Marko Trails“, годинава на 67 км.

Прилепчанецот Александар Стојкоски 4-та година по ред се искачи на пиедесталот на најдолгата планинска трка во Македониија „Kozjak trail“, долга

Read more

ВИДЕО – Над 50% од младите размислуваат или веќе подготвуваат документи да ја напуштат Македонија

Во моментов се случува масовна иселување на младите од сите земји на Југоисточна во Западна Европа. Освен во Западен Балкан

Read more

Општина Прилеп : Општината не може да ја издаде под концесија сала „Македонија“ таа е сопственост на ЈП за стопанисување со спортски објекти

Изненадува леснотијата со која се обидувате да ја манипулирате јавноста и да ја извртувате реалноста. Вашата партија, меѓу кои и

Read more

ВИДЕО – Танески: Дали е вистина дека сала Македонија е дадена под концесија на лице во кумство со Стојанче Ангелов?

Изминуваат две години од фамозното ветување на градоначалникот Илија Јованоски, дека овде ќе градел здравствено-рекреативен спортски центар со затворен базен.

Read more

ВИДЕО – Крстев : Набавени се нови машини за перење на алишта и садови, ќе се реновира и дел од дограмата во Домот за стари лица

По повод една година од моето раководење со Јавна општинска установа Дом за стари лица „Киро Крстески – Платник“  би

Read more