На 01 септември во Полициската станица Прилеп, 37 годишно лице од Прилеп пријавил дека на 31 август во паркот на Могилата во Прилеп неговиот малолетен син бил физички нападнат од 14-годишник од Прилеп.

 

Исто така на 01 септември во Полициската станица Прилеп, 32 годишно лице од Прилеп пријавил дека околу 03.00 часот на ул. „Сотка Ѓорѓиоски“ бил физички нападнат од две лица.

 

Истиот ден во Полициската станица Прилеп, 61 годишно лице од Прилеп пријавил дека во населба „Точила“ бил физички нападнат од едно лице.