Гала оперски концерт во вторник во Прилеп

Гала оперски концерт  ќе се одржи на 24.09.2019  /вторник/ во 20.00 часот во големата сала од ЦК„Марко Цепенков“. Концертот е во рамките на програмата поддржана од Министерството за култура. Ќе настапат солисти од Националната опера и балет на РСМ.

 

 

Пијано придружба: ЕЛЕНА СИЉАНОСКА

 

П Р О Г Р А М А

 

1.Џ.Верди – Арија на Арвино од операта „Ломбарди“ – исполнува МАРЈАН НИКОЛОВСКИ  – тенор

 

2.Р.Леонкавало  –  Арија на Неда од операта ,,Паљачи“ – исполнува ЗЛАТА ТОШЕВСКА  – сопран

 

3.Џ. Пучини – Арија на Ренато од операта „Манон Леско“ –  исполнува НИКОЛА СТОЈЧЕСКИ – тенор

 

4.Г.Доницети – Арија на Гаспаро од операта „Рита“ – исполнува НЕВЕН СИЛЈАНОВСКИ – баритон

 

  1. Come bella montagna – италијанска канцона – исполнува САША СМИЛЕВСКИ – тенор

 

6.П.И.Чајковски  „Нет, только тот, кто знал“– исполнува МАРИКА ПОПОВИЌ – мецо сопран

 

7.П.Сорозабал – „No puede ser“  – исполнува МАРЈАН НИКОЛОВСКИ – тенор

 

8.П.Маскањи – Арија на  Сантуца од операта „Кавалерија Рустикана“ –исполнува ПАВЛИНА НОВАКОВА-  ГЕОРГИЕВ сопран

 

9.Џ.Пучини – Арија на Лиу од операта „Турандот“ – исполнува ЗЛАТА ТОШЕВСКА

 

10.Ж.Бизе – Арија на Ескамиљо од операта „Кармен“ – исполнува НЕВЕН СИЛЈАНОВСКИ

 

11.Ж.Офенбах – Баркарола од операта „Хофманови приказни“ – исполнуваат МАРИКА ПОПОВИЌ и ЗЛАТА ТОШЕВСКА

 

  1. Torna a Surriento – италијанска канцона – исполнува САША СМИЛЕВСКИ – тенор

 

13.Џ.Пучини – Арија на Тоска од операта „Тоска“ – исполнува ПАВЛИНА НОВАКОВА – ГЕОРГИЕВ

 

  1. Џ.Пучини – Арија на Марио Каварадоси од операта „Тоска“ – исполнува НИКОЛА СТОЈЧЕСКИ

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.