ВИДЕО – Златески: Директорот на ЦСР Прилеп рекламира работа за млади во Германија – овој ли е правиот пат?!

Директорот на Центарот за социјална работа Прилеп, Дејан Тошески, инаку кадар на Миле Талески, е уште еден во низата промашени

Read more

ВИДЕО – Здружението „Преродба“ и пејачката група прилепски амбасадори и репрезенти на традицијата и културата

ИЗВОР : СИТЕЛ Здружението на жени „Преродба“ од Прилеп постои веќе 14 години и брои 80-тина членки, од кои 15

Read more

ВИДЕО – Тодороски : СДСМ го пресуши и опустоши вештачкото езеро во Прилеп, некој за ова мора да одговара

ВМРО-ДПМНЕ веќе подолг период предупредува дека власта на СДСМ го пресуши и опустоши вештачкото езеро во Прилеп. Поради нивната неспособност

Read more

ВИДЕО – Ристеска : Ги укинавме квотите за лекови на рецепт, нема повеќе страв и паника кај пациентите

Како одговорна политичка партија покажавме дека грижата за здравјето на граѓаните, е наш врвен приоритет. Токму затоа, Владата предводена од

Read more

Муттер – еден од најморбидните музеи во светот, каде е изложен и мозокот на Алберт Ајнштајн

Контроверзниот музеј Муттер дефинитивно не е за оние со послаб стомак. Во викторијанските соби се чуваат медицински занимливости, како што

Read more

ВИДЕО – Јованоски : Во 2021 ќе започне изградбата на секундарната гасификациона мрежа во Прилеп

Примарната гасификација во Пелагонискиот регион на потегот Прилеп-Битола треба да биде завршена до крајот на оваа година и спрема проектот

Read more