ВИДЕО – Заврши откупот на тутунот, откупени околу 26.300.000 килограми, по просечна цена од 220 денари

  Заврши откупот на тутунот. Според законскиот рок денеска се затворија сите откупни пуктови во Македонија. Откупени биле околу 26.300.000

Read more

Прилепчанецот Дарко Неданоски нов Претседател на Спелеолошката Федерација на Македонија

  Прилепчанецот Дарко Неданоски член  на Спелеолошкииот клуб „Златоврв“ – Прилеп е новиот Претседател на Спелеолошката Федерација на Македонија.  Неданоски

Read more

15.000 работници од Прилеп добиваат повисока плата преку Мерката за субвенционирање придонеси за раст на плата

    Мерката за субвенционирање придонеси за раст на плата ја користат 119.445 работници во државата. Во Скопје има 8.860 работодавачи

Read more

ВИДЕО – Прочка се откажува, а не се одложува – граѓаните поделени во ставовите

  Поради коронавирусот се откажува одржувањето на Меѓународниот карневал „Прочка 2020“ во Прилеп. Од Општината велат дека иако оваа година

Read more

Осуденик од Идризово измамил прилепчанец – со мобилен нарачувал трговска стока

    Единицата за економски и компјутерски криминал при Секторот за внатрешни работи Скопје до надлежното Основно јавно обвинителство во

Read more

Општина Прилеп : Се откажува карневалот „Прочка“, откажана е и итната седница на Советот

  Од Општина Прилеп денеска информиираа дека Меѓународниот карневал „Прочка 2020“ се откажува врз основа на препораките на Министерството за

Read more