Започна реконструкцијата на патот стопанство – Алданци – Норово во Општина Крушево

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

 

Започна реконструкцијата на патот стопанство – Алданци – Норово. Овој пат е едно од најголемите барања на жителите од погоренаведените населени места, а се реализира од страна на Министерство за транспорт и врски преку Јавно претпријатие за државни патишта заедно со општина Крушево.

 

Овој пат е исто така значаен затоа што ќе опфати и реконструкција на патот Житоше кон Лажани, општина Долнени, што значи поврзување на неколку општини. Реконструкцијата започнува од регионалниот пат Кривогаштани Крушево и првиот дел завршува пред Житоше. Додека вториот дел ги опфаќа дел од населените места во општина Долнени.

 

„Голема благодарност до министерот Горан Сугарески и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов кои го ставија овој проект во годишната програма за работа и веќе се реализира на терен. Овој пат е едно од најголемите барања на граѓаните од овие населени места и со министерството и ЈПДП работевме активно за истиот час поскоро да се имплементира. Драго ми е што истиот ќе ја опфати и општина Долнени и со тоа Министерството за транспорт и врски прави едно ново поврзување меѓу општина Крушево и општина Долнени и регионалниот пат кон Кривогаштани.“, изјави градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски.

 

 

 

 

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Нови атрактивни профили за учебната 2021/2022 во СОУ „Ристе Ристески-Ричко“

Play Video

Профили за уписи во I ( прва ) година во СОУ „Орде Чопела“ - Прилеп

Play Video