Браќата Јованоски од Прилеп со нов македонски рекорд, најдолг лет со параглајдер – 231км

Прилепските параглајдеристи, браќата Мартин и Борјан Јованоски вчера направија нов македонски рекорд прелетувајќи 231 км. на дестинацијата : Крушево  – Гостивар – Трескавец – Преспа кон грчка граница – назад кон Крушево – Богомила и слетувајќи во атарот на Секирци. Летот траел 8 часа и 38 минути.

 

Освен овој, Јованоски, запишаа уште еден нов македонски рекорд, а тоа е најдолг лет во дисциплина ФАИ Триаголник – 203км.

 

Екипата на Инфо Компас им посакува уште многу успеси.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст, фотографија и видео, без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.