Усвоена Програмата за работа на Советот за 2021 година

 

Советот на општина Прилеп денеска ја одржа редовната 52 седница, на која членовите на Советот расправаа по повеќе прашања кои што се од интерес и значење за граѓаните.

 

Советниците ги усвоија извештаjот за работата на Советот за 2020 година и Програмата за работа за 2021 година, како и Одлуката за усвојување на Програмата за работа и развој со инвестициони вложувања и финансискиот план за 2021 година на ЈКП ,,Водовод и канализација’’. Согласно финансискиот план, планираните приходи на јавното претпријатие за тековната 2021 година изнесуваат 214, а расходите 204 милиони денари.

 

Членовите на општинскиот Совет ја изгласаа и Одлуката за донесување урбанистички план за вон населено место за изградба на Е2-комунална супраструктура – градби за производство на енергија термоелектроцентрала на биогас и сообраќајно регулирање на крстосница со регионален пат Р1107, м.в. Дуј Гас, КО Ново Лагово, плански период 2020-2030. „Зелено светло“ доби и Предлог-Програмата за измена и дополнување на Програмата за финансирање на изработка на урбанистички планови на територијата на општина Прилеп за 2021 година.

 

На денешната седница, советниците ја усвоија и Програмата за култура за 2021 година.

 

На седницата која се одржа онлајн, прилепските советници изгласаа и повеќе други одлуки, меѓу кои и Одлуката за доделување на 5м3 камени бекатон плочки на манастирот Св.Ѓорѓија.

 

 

 

 

 

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи