НУЦК „Марко Цепенков“ : АВРМ направила грешка, не бараме „инспициент/организатор“ кој треба да познава кинески јазик

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

 

Од Центарот за култура „Марко Цепенков“ од Прилеп ја демантираат АВРМ и велат дека Агенцијата за вработување направила грешка при објавувањето на огласот, тие не барале „инспициент/организатор“ кој треба да познава кинески јазик.

Од НУЦК „Марко Цепенков“ го доставија целокупниот оглас кој го објавиле.

Врз основа на член 22 став 1 и  став 8 од Законот за вработените во јавниот сектор, член 22, став 1, алинеја 1 и член 23 став 1 од Законот за работните односи  и Согласност од Министерство за финансии бр 18-1193/2 од 09.02.2021 година, директорот на НУ Центар за култура „Марко Цепенков“ – Прилеп, објавува

ЈАВЕН ОГЛАС

за вработување на 6 (шест) лица во НУЦК „Марко Цепенков“-Прилеп на определено време за период до 31.12.2021 година

 

 НУ Центар за култура „Марко Цепенков“ – Прилеп објавува оглас за вработување на 6 (шест) лица на определено време на следниве позиции:

 

 1. Инспициент-асистент
  (врз основа на член 22 став 1 алинеа 2 од Законот за вработените во јавниот сектор)
  Општи услови:
  да е државјанин на Република Македонија,
  активно да го користи македонскиот јазик,
  да е полнолетен,
  да има општа здравствена способност за работното место и
  со правосилна судска пресуда да не му е изречена казна забрана на вршење професија, дејност или должност
  Посебни услови:

ниво на образование 240 ЕКТС или завршен VII/1 степен

Високо образование (Филозофија, Наука за книжевност)

Најмалку една година работно искуство во струката
Распоред на работно време:
работни часови во неделата: 40,
работно време од понеделник до петок од 08:30 до 16:30 часот.
Паричниот износ на основната нето плата  32.114 денари.

 

2. Електричар
(врз основа на член 22 став 1 алинеа 2 од Законот за вработените во јавниот сектор)
Општи услови:
да е државјанин на Република Македонија,
активно да го користи македонскиот јазик,
да е полнолетен,
да има општа здравствена способност за работното место и
со правосилна судска пресуда да не му е изречена казна забрана на вршење професија, дејност или должност
Посебни услови:

Средно стручно образование (Електро-техничка струка)

со или без работно искуство во струката
Распоред на работно време:
работни часови во неделата: 40,
работно време од понеделник до петок од 08:30 до 16:30 часот.
Паричниот износ на основната нето плата  21.870 денари.

 

3. Работник за обезбедување
(врз основа на член 22 став 1 алинеа 2 од Законот за вработените во јавниот сектор)
Општи услови:
да е државјанин на Република Македонија,
активно да го користи македонскиот јазик,
да е полнолетен,
да има општа здравствена способност за работното место и
со правосилна судска пресуда да не му е изречена казна забрана на вршење професија, дејност или должност
Посебни услови:

Средно образование

со или без работно искуство во струката
Распоред на работно време:
работни часови во неделата: 40,
работно време од понеделник до петок од 08:30 до 16:30 часот.
Паричниот износ на основната нето плата  21.221 денари

 

4. Тон оператор
(врз основа на член 22 став 1 алинеа 2 од Законот за вработените во јавниот сектор)
Општи услови:
да е државјанин на Република Македонија,
активно да го користи македонскиот јазик,
да е полнолетен,
да има општа здравствена способност за работното место и
со правосилна судска пресуда да не му е изречена казна забрана на вршење професија, дејност или должност
Посебни услови:

Средно образование (Електро-техничка струка, Машинска струка)

со или без работно искуство во струката
Распоред на работно време:
работни часови во неделата: 40,
работно време од понеделник до петок од 08:30 до 16:30 часот.
Паричниот износ на основната нето плата  26.046 денари.

 

5. Реквизитер
(врз основа на член 22 став 1 алинеа 2 од Законот за вработените во јавниот сектор)
Општи услови:
да е државјанин на Република Македонија,
активно да го користи македонскиот јазик,
да е полнолетен,
да има општа здравствена способност за работното место и
со правосилна судска пресуда да не му е изречена казна забрана на вршење професија, дејност или должност
Посебни услови:

Средно образование (Електро-техничка струка, Машинска струка, Шумарско-дрвопреработувачка струка)
со или без работно искуство во струката
Распоред на работно време:
работни часови во неделата: 40,
работно време од понеделник до петок од 08:30 до 16:30 часот.
Паричниот износ на основната нето плата 23.760 денари.

 

6. Друг одговорен сценски работник
(врз основа на член 22 став 1 алинеа 2 од Законот за вработените во јавниот сектор)
Општи услови:
да е државјанин на Република Македонија,
активно да го користи македонскиот јазик,
да е полнолетен,
да има општа здравствена способност за работното место и
со правосилна судска пресуда да не му е изречена казна забрана на вршење професија, дејност или должност
Посебни услови:

Средно образование

со или без работно искуство во струката
Распоред на работно време:
работни часови во неделата: 40,
работно време од понеделник до петок од 08:30 до 16:30 часот.
Паричниот износ на основната нето плата  23.704 денари

 

Кандидатите за сите работни позиции, потребно е да ги достават следните документи:

Доказ за државјанство (не постаро од 6 месеци);
Доказ дека не им е изречена забрана на вршење професија, дејност или должност (не постаро од 6 месеци);

Доказ за општа здравствена состојба на работно место (не постаро од 6 месеци);
Уверение / диплома за завршен степен на образование:
Кратка биографија;
Писмо за мотивација.

 

Со избраните кандидати ќе се склучи договор за вработување на определено време до 31.12.2021 година.
Рокот за доставување на пријавите со потребните документи изнесува 5 работни дена сметано од наредниот ден од денот на објавувањето на огласот во дневниот весник (не сметајќи го денот на самото објавување).

Изборот ќе се врши во рок од 3 дена.
Пријавата со потребната документација треба да се достави до архивата на НУ Центар за култура „Марко Цепенков“-Прилеп или по пошта на следнава адреса:
НУ Центар за култура „Марко Цепенков“-Прилеп
бул. „Гоце Делчев ” бб  7500 Прилеп
Архива на Центарот за култура
(со назнака „за оглас за вработување”) Контакт број 048/425-520

Ненавремените и некомплетните пријави нема да се разгледуваат.

 

 

 НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп

Директор, Рубинчо Белчески

 

 

 

 

 

 

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи