Хеликоптерот е опремен со соларни панели, преку кои ќе ги полни батериите за следните летови. Предвидени се уште четири во наредните денови, секој нареден поамбициозен. Ако бидат успешни, тоа би можело да постави основи за флота Марсовски дронови во наредните децении.