Започнува имплементацијата на проектот за поголемо вклучување на младите

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print
Започнуваме со спроведување на неколку работилници на кои ќе разговараме за младински проекти кои ќе инсистираме да влезат во програмите на политичките партии на наредните локални избори, изјави Сотир Габелоски, советник за млади во Општина Крушево.
„Во рамки на проектот „Поддршка на изборни реформи“ ќе спроведеме неколку настани со младите на кои ќе предлагаме и усогласуваме проекти од наш интерес. Целта е политичките партии повеќе да ги отсликуваат нашите потреби, а локалната самоуправа да имплементира повеќе проекти кои се во наш интерес, но и се произлезени од нас, младите од Крушево, рече Габелоски.
Креирана е посебна Фејсбук страница за оваа иницијатива насловена „Од млади за млади“ од каде што ќе се споделуваат сите информации поврзани со проектот.
„Ве поканувам уште од сега да размислуваме за проблеми и предлог решенија од нашето секојдневие и тие да ги внесеме во еден посебен документ кој ќе произлезе од овие работилници“, додаде Габелоски.
„Поддршка на изборни реформи“ е проект на Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ), кој го спроведуваат Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС) во партнерство со Националниот младински совет на Македонија (НМСМ).

Нови атрактивни профили за учебната 2021/2022 во СОУ „Ристе Ристески-Ричко“

Профили за уписи во I ( прва ) година во СОУ „Орде Чопела“ - Прилеп

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Нови атрактивни профили за учебната 2021/2022 во СОУ „Ристе Ристески-Ричко“

Play Video

Профили за уписи во I ( прва ) година во СОУ „Орде Чопела“ - Прилеп

Play Video