Блокирани сметките на илјадници граѓани од страна на УЈП

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print


Управата за јавни приходи преку Центарот за наплата за глоби изминатите денови до граѓаните достави приближно 14.000 решенија за присилна наплата (најголем број сообраќајни прекршоци изречени од страна на МВР за сторен сообраќаен прекршок, Мин за тран и врски и др државни органи)

Половина од нив или околиу 7.000 добија блокирани трансакциски сметки, за износи од сума од приближно 3.000 денари.

Останатите, или приближно околу 7.000 граѓани, добија решение за присилна наплата од плата, кај своите работавачи (за казни од МВР, СУД, Министерство за транспорт) во висина од 100 до 500 евра.

Со оваа рестриктривна мерка во празниот Буџет ќе се слејат повеќе од 2 милиони евра, пари од џебот на граѓаните.

Нови атрактивни профили за учебната 2021/2022 во СОУ „Ристе Ристески-Ричко“

Профили за уписи во I ( прва ) година во СОУ „Орде Чопела“ - Прилеп

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Нови атрактивни профили за учебната 2021/2022 во СОУ „Ристе Ристески-Ричко“

Play Video

Профили за уписи во I ( прва ) година во СОУ „Орде Чопела“ - Прилеп

Play Video