Денеска во овие населени места во Прилеп продолжува теренската вакцинација


Теренската вакцинација продолжува денеска во овие населени места во секоја од следните општини:

Делчево/Македонска Каменица – Цера

Тетово – Желино, Стримница, Долна Лешница, Горна Лешница, Палатица, Требош, Узурмишт

Гостивар – Чегране, Форино, Врапчиште, Чајле

Штип – Чардаклија, Горен и Долен Балван, Крупиште

Прилеп – Ракле, Никодин, Царевиќ

Свети Николе – Мустафино

Кратово – Страцин, Димонце, Пендак, Крилатица, Таламанце, Трновац

Виница – Лаки, Драгобраште

Демир Хисар – Бараково, Единаковци, Света

Валандово – Пирава

Струга – Радолишта, Шум, Заграчани

Крушево – Норово, Алданци, Селце

Ростуше – Присојница

Дебар – Могорче

Струмица – Свидовица

Босилово – Старо Балдовци, Дрвош

Неготино – Пепелиште

Радовиш – Дедино, Ињево

Пробиштип – Долни Стубол

Кочани – Чешиново

Кичево – Србица, Ново Село

Кавадарци – Росоман, Сирково

Битола – Дихово, Нижеполе, Трново, Магарево, Брусник, Лавци

Вевчани – Велешта, Добовјани, Горно и Долно Татеши

Охрид – Мешеишта, Климештани, Ботун, Злести, Белчишта

Македонски Брод – Самоков

Велес – Дреново, Долно Јаболчиште, Горно Јаболчиште

Крива Паланка – Дубровница, Луке

Куманово – Арбанашко, Малотино, Рамно, Мглинце, Буковљане, Длабочица, Дејловце, Цветишница, Жегљане, Степанце, Кокино, Бајловце, Жељувино, Аљинце, Осиче, Облавце, Макреш, Канарево

Скопје – Сарај, Грчец, Крушопек, Љубин

Процесот за теренска вакцинација е организиран во соработка со здавствените домови од секој град, локалната самоуправа и месните заедници. Со помош на локалните медиуми и плакати, ги информираат граѓаните за денот и часот во кое село, населба или рурално населено место ќе се врши вакцинација.

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи