Денеска теренска вакцинација во Мариово


Теренската вакцинација продолжува во овие населени места во секоја од следните општини:

Делчево – Косевица, Костин Дол

Тетово – Доброште, Нераште

Гостивар – Добридол, Неготино, Топлице,Сенакосе,Горјане

Ресен – Грнчари, Подмочани

Штип – Горачино, Лесковица, Пиперово, Брест

Долнени – Бело поле, Новоселани, Заполжани, Вранче, Кутлешево, Средорек

Прилеп – Мариово

Св. Николе – Горобинци

Кратово – Карвак

Виница – Градец, Лески

Демир Хисар – Сладуево, Журче, Прибилци,Ново село

Валандово – Раброво, Калково

Берово – Будинарци

Струга – Франгово

Ростуше – Жировница

Дебар –  Брештани (Горенци)

Струмица – Костурино

Неготино – Дуброво, Бистренци

Пробиштип – Злетово

Валандово – Раброво, Калково

Кочани – Чифлик

Кичево – Гарани, Стрелци

Кавадарци – Манастирец

Битола – Братиндол, Ротино, Цапари, Кажани, Доленци, Лера, Рамна, Српци

Охрид – Оздолени,Сошани, Арбиново, Лактиње

Македонски брод –Растеш, Заград, Битово, Рамне

Велес – Стари Град, Врановци, Извор

Крива Паланка – Герман, Пклиште

Куманово – Табановце, Четирце, Карабичане, Сопот, Сушево,Речица, Горно Коњаре, Долно Коњаре, Љубодраг, Ново Село, Умин Дол, Режановце, Слупчане, Оризаре,Липково,Лојане,

Штип – Горачино,Лесковица,Пиперово,Брест

Скопје – Љуботен, Љубанци

Процесот за теренска вакцинација е организиран во соработка со здравствените домови од секој град, локалната самоуправа и месните заедници. Со помош на локалните медиуми и плакати, ги информираат граѓаните за денот и часот во кое село, населба или рурално населено место ќе се врши вакцинација.

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи