Движење за промени ЛДП-ДОМ: Откажување од хонорарот на сите советници за основање на фондација за деца со ретки болести од Општина Прилеп


Приоритетите на програмата на граѓанско движење „Одлучно за промени“ на партиите ЛДП и ДОМ за Прилеп се поделени во повеќе области како инфраструктура, транспорт, спорт, култура, здравство, земјоделие, рурални подрачја.

ИНФРАСТРУКТУРА :

 • Решавање на сообраќајниот хаос во Прилеп со понуда на сообраќајни решенија за поквалитетно и побрзо движење низ градот.
 • Изградба на 4 кружни текови : кај сточно, новата автобуска станица, театарот и во Точила. Не багери, не рушење туку градење!
 • Решавање на статусот на катната гаража покрај реката.
 • Монтажни катни гаражани зад драгстор Игор и до новата општинска зграда

ТРАНСПОРТ:

 • Продолжување на движењето на автобуските линии до околните села, Мажучиште, Големо и Мало Коњари, Лагово, Галичани, Беровци и Канатларци.
 • Еднаш дневно линија до Витолиште.

СПОРТ

 • Конечно решавање на статусот на сала Македонија и Универзална сала
 • Средување на малските баскет и мал фудбал игралишта во Точила, Тризла, Гоце Делчев, кај градски базен, Варош и други.
 • Средување на скејт парк Могила

КУЛТУРА

 • Ставање во функција на киното
 • Организирање на културни манифестации и заживување на фестивалот на пивото

ЗДРАВСТВО

 •  Откажување од хонорарот на сите советници за основање на фондација за деца со ретки болести од Општина Прилеп. Фондацијата да ја формира новиот градоначалник.

ЗЕМЈОДЕЛИЕ

 • Поддршка на тутунарите, доделување на бесплатни парцели за расади ( Точила, Салида, Варош, плетварско џаде ), субвенвенционирање на давање на скеле за тутун на секој тутунопроизводител

РУРАЛНИ ПОДРАЧЈА

 • Урбанизирање на на селските средини со поставување на урбана опрема ии решавање на комуналните проблеми во селата.

 

 

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи