59% од младите сметаат младинскиот додаток треба да биде 6.000 денари

Последователно на истражувањето кое го спроведи Коалиција СЕГА, во рамките на Националната Кампања „Право на младински додаток – Информирај се за твоите работнички права“ беа утврдени следните наоди:

  • 9%од младите испитаници на возраст до 23 години сметаат дека идеалната висина на младинскиот додаток би бил 4 000 денари;
  • 18% од младите испитаници на возраст до 23 години сметаат дека идеалната висина на младинскиот додаток би бил 5 000 денари;
  • 59% од младите испитаници на возраст до 23 години сметаат дека идеалната висина на младинскиот додаток би бил 6 000 денари;
  • 14% од младите испитаници на возраст до 23 години одговориле со друго;

Коалиција на младински организации СЕГА ја спроведува Националната кампања „Право на младински додаток – Информирај се за твоите работнички права“ во периодот од 12 август –  31 декември 2021 година.

Кампањата има за цел информирање на младите и работодавците за корисноста и придобивките од законот за младински додаток и да придонесе кон негова подобра примена.

#coalitionsega #законзамладинскидодаток #правонамладинскидодаток #Youth #Млади #bkm #KCC #infokompas #msp #bintern #necinmk #ozo #lagagrolider #vcs

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Play Video

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи