Резултати од конкурсот за литературни творби од средните училишта по повод патронот на Прилеп, Св. Никола


Клубот на литературни творци од Прилеп, во склоп на активностите кои ги реализира, ги објави резултатите од распишаниот конкурс за средните училишта во Прилеп, по повод патронот на град Прилеп, Свети Никола.

СОУ „КУЗМАН ЈОСИФОСКИ ПИТУ“

Прво место –  Марија Бундоска, песна: „Снежна пеперутка“,
Ментор: Цеца Видова Трајческа

Второ место – Ивана Богеска, песна: „Смислата на животот“
Ментор: Цеца Видова Трајческа

Трето место – Милена Ѓуровска, песна „Зима“
Ментор: Цеца Видова Трајческа

СОУ „ОРДЕ ЧОПЕЛА“

Прво место – Стефани Настеска, песна: „Чудотворец“
Ментор: Анита Бунеска

Второ место – Дарија Переска, песна: ,,Денот кога ќе чувствуваме со разумот, а размислуваме со срцето“
Ментор: Мартина Вељаноска

Трето место – Анастасија Златареска, песна: ,,Љубовта, животот и простувањето“
Ментор: Мартина Вељаноска

СОУ Гимназија „МИРЧЕ АЦЕВ“

Прво место – Христина Тасеска, песна: „Ноемвриска немоќ“
Ментор:  Дарко Ристески

Второ место – Христина Весковска, песна: „Сказна“
Ментор: Весна Михаиловска

Трето место –  Стефанија Трајкоска, песна: „Песна за Прилеп“
Ментор: Весна Михаиловска

Членот на клубот, Елена Николоска учествуваше на овој конкурс со својата песна „Чија е оваа душа“ и според правилата не учествува за награда.  Николоска ќе добие Благодарница, нејзиниот ментор е Стефани Видеска.

СОУ „Ристе Ристески Ричко“

Прво место – Ана Марија Димитреска, песна: „Живот“

Ментор: Андријана Челебитова

Второ место – Мартин Стојоски, песна: „Спушти се ѕвездо“
Ментор: Елена Ковилоска

Трето место – Ивона Даноска, песна: „Љубов“
Ментор: Андријана Челебитова

СОУ „ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“

Прво место – Барбара Мицеска , песна: „Заглавени мисли“
Ментор: Оливера Димитријоска

Прво место – Илина Тодороска, песна: „Љубовта на еден старец“
Ментор: Лидија Ристеска

Второ место – Ана Марија Манчевска, песна „Мирис на спомени“
Ментор: Жанета Видевска

Второ  место – Мила Јованоска, песна: „Свети Никола“
Ментор: Лидија Ристеска

Трето место – Ангела  Бегалиноска, песна: „Ѕвездата на животот“
Ментор: Жанета Видевска

БЛАГОДАРНИЦА ЗА УЧЕСТВО:  Ана Марија Атанасоска, песна: „Дедото и гулабот“
Ментор: Жанета Видевска

БЛАГОДАРНИЦА ЗА УЧЕСТВО – Антонио Атанасоски, песна: „Мајка“
Ментор: Жанета Видевска

Комисија за избор:

Весна Шереметкоска, Снежана Паноска, Тони Павлески, Марија Мантова, Божана Тренческа, Марија Симоноска.

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи