ВИДЕО – Граѓаните се повеќе своите приватни архиви од документи и фотографии ги донираат на прилепскиот архив

Се повеќе граѓани своите приватни колекции и архиви, од документи, фотографии и предмети ги донираат на прилепскиот архив. Документи и фотографии за Народниот херој Рампо Левката, сите признанија на борецот од НОБ Димче Дабовски, стари документи за прилепската чаршија од семејството Клисароски, документи за Душко Наумоски, човекот кој го уби стражарот на бугарскиот Участок и … Продолжи со читање ВИДЕО – Граѓаните се повеќе своите приватни архиви од документи и фотографии ги донираат на прилепскиот архив