Отворена подрачна канцеларија на Меѓуопштинскиот центар за социјална работа – Прилеп во Кривогаштани

Од денес официјално започна со работа подрачната канцеларија на Меѓуопштинскиот центар за социјална работа – Прилеп во Кривогаштани. Жителите на општината ќе може навремено да се информираат за права од социјална и детска заштита и достапноста на социјалните услуги на локално ниво.

Оваа заедничка иницијатива на јавната институција Меѓуопштинскиот Центар за социјална работа – Прилеп, Општина Кривогаштани и ЛАГ АГРО ЛИДЕР ќе се надополнува со детектирање на предизвиците со кои се соочуваат жителите во селата, и креирање на идејни решенија кои ќе одговорат на реалните потреби и ќе придонесат за подобрување на квалитетот на живот во руралните средини.

Со поддршка на Австриското Министерство за социјални работи, здравство, грижа и заштита на потрошувачи преку проектот “Подобрување на пристапот до социјални услуги преку дигитализација и вмрежување” кој го спроведува Мрежата на Локални Акциони Групи на Австрија во партнерство со Мрежата на Локални Акциони Групи во нашата држава и ЛАГ АГРО ЛИДЕР ќе се даде придонес во обезбедување на информативна и советодавна поддршка за жителите на руралните заедници и непречен пристап до права, преку воспоставувањето на мобилни тимови кои ќе обавуваат теренски посети во руралните средини и со отворањето на подрачни канцеларии на Центарот за социјална работа – Прилеп во општина Кривогаштани.

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи