ВИДЕО – Македонските уметници од дијаспората твореа во Крушево – се возобнови „Ликовната колонија” на Агенцијата за иселеништво

По пауза од околу 10 години во Крушево повторно се враќа „Ликовната колонија” во организација на Агенцијата за иселеништво на која учество зедоа 11 уметници од Македонија кои живеат во странство. Колонијата има за цел меѓусебно да ги вмрежи уметниците од дијаспората за понатамошни заеднички проекти од областа на културата. „Убаво е дружењето затоа што се … Продолжи со читање ВИДЕО – Македонските уметници од дијаспората твореа во Крушево – се возобнови „Ликовната колонија” на Агенцијата за иселеништво