ВИДЕО – Социјални станови за Роми во Кичево


Проект: програма за социјални станови за Роми во Кичево. Секој заслужува дом. Заеднички активности за поддршка и помош на ромската заедница во надминување на најгорливиот проблем со домувањето.

Проектот е во согласност со Стратегијата за Ромите во Република Северна Македонија 2014-2020, која е насочена кон 5-те најважни сектори за ромската заедница и тоа: вработување, образование, домување, здравство и култура.

Проектот ќе донесе:

  • Развиена програма за социјално домување
  • Одбрани најмалку 30 семејства и вклучени во програмата за социјални станови
  • Изградба на станови во областа (Ивани дол) избрана за проектот за социјално домување

Ќе се изградата социјални станови, ќе се воспостави процес на избор на семејства кои ќе добијат социјални станови, како и поддршка за вселување на семејствата.

Ова видео е овозможено со финансиска помош на Европската Унија во рамки на проектот „Пристап до правда за најмаргинализираните“. Содржината е единствена одговорност на авторите и на ниту еден начин не ги изразува гледиштата на Европската Унија.

Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа, што се однесува на текст фотографија видео без дозвола од редакцијата на ИНФО КОМПАС.

Можеби ќе ве интересира

Следете не на facebook

 

Вашата поддршка многу ни значи