СЗЗ повикува на отворена трибина во недела – се покануваат Министерот за земјоделие, откупувачи, инспекторатот, тутунари

  Во врска со вашите испратени предлог на договори, согласно со член 14 од Законот за тутун, производи од тутун

Read more

ВИДЕО – Тутунарите : Да не не замајуваат 5 дена со бегалецот, да ги решат реалните проблеми, ситуацијата е катастрофална

Иницијативниот одбор на тутунарите кој сега се инкорпорира во стариот Сојуз на тутунски здруженија бара државата да најде начин во

Read more

ВИДЕО – Ристеска: СДСМ не може ни да го одржува она што ВМРО-ДПМНЕ го изгради, а не пак да реализира нешто ново

Она што ВМРО-ДПМНЕ го изгради, СДСМ не може ни да го одржува. За жал наместо да ги реализираат проектите кои

Read more

„Водовод“ : Возило носејќи клавир пропаднало во скокачката фонтана, сторителот се обврза да ја надомести штетата

Поради обвинувањата на поедини медиуми кон локалната власт и  ЈКП ”Водовод и канализација”-Прилеп почувствувавме обврска да ве информираме за настан

Read more

Утре ул. „5-та Прилепска Бригада“ и „Октомвриска“ ќе немаат струја од 12:00 до 14:00 часот

ЕВН Македонија КЕЦ Прилеп известува дека заради рализација на инвестицини зафати за подобрување на квалитетот со снабдување со електрична енергија

Read more

Одбраната за „Монструм“ тврди дека пресудата е донесена без докази, се најавуваат нови протести

Одбраната на обвинетите во случајот „Монструм“ е незадоволна од пресудата што денеска ја изрече Основниот кривичен суд во Скопје и

Read more