ВИДЕО – Настеска : Жал ми е што мораше да се случи Ковид 19, за да разбереме која жртва ја даваат медицинските сестри во професијата

ИЗВОР: СИТЕЛ Медицинската сестра Елизабета Настеска од Прилеп, која живее и работи во овој град, но по потекло е од

Read more

ВИДЕО – Турски бизнисмен со потекло од Македонија донира медицинска опрема вредна 65.000 евра за прилепската болница

Турскиот бизнисмен со потекло од Македонија, од селото Јакреново, Крушевско, Насер Алим донираше медицинска опрема во вредност од 65.000 евра

Read more

ВИДЕО – Бектеш : Мојата визија е бурекот да го направам најпрепознатливиот македонски бренд во Австралија

ИЗВОР СИТЕЛ Прилепчанецот Драган Бектеш деновиве имавме можност да го видиме во едно доста интересно видео како прави бурек во

Read more

ВИДЕО – Ивановски : Најдобрата реклама за ТианДе се задоволните клиенти, тука е нашата предност, производите нудат моментален ефект, а луѓето кои се во овој бизнис веднаш го гледаат бенефитот

  Светската корпорација за здравје и убавина ТианДе во Македонија е присутна повеќе од 6 години. За овој временски период

Read more

ВИДЕО – Прилепски средношколец патентираше специјален медицински шприц единствен од ваков тип во светот

ИЗВОР : СИТЕЛ Сашо Јандрески од Прилеп е млад иноватор, ученик во втора година во гимназијата „Мирче Ацев“ кој на

Read more

„СЕ ВО ЕДНО“ – најевтиниот онлајн кредитен производ во Македонија

„СЕ ВО ЕДНО“ во рекордно време стана најактуелен и најбаран кредитен  производ , затоа што клиентите ги препознаваат бенефитите од

Read more

ВИДЕО – Јакимоска : Да се подигне свеста за родовата еднаквост на жената во општеството

Жените во Комфи Ангел се третирани и финансиски и стимулативно, во однос на градењето на една кариера подеднакво исто како

Read more

ВИДЕО – Велески : Прилеп има добра локација, ресурси и одлични потенцијали за зголемување на бројот на туристи

Во последните неколку години бројот на домашни туристи во Прилеп бил во подем, но стагнирал бројот на странските посетители, вели

Read more

ВИДЕО – Талевски : Ќе се изработува виртуелна платформа за 6 археолошки локалитети во Македонија

Христијан Талевски е асистент и истражувач во ЈНУ Институт за старословенска култура од Прилеп чиј проект – „Просторна ГИС базирана

Read more

ВИДЕО – Биџоски : Оваа година нема да има проблем со навремената достава на дрва

Прилеп годишно троши над 30.000 метри просторни огревно дрво. Неколку години наназад граѓаните се соочуваат со ненавремена достава на дрва

Read more