Феномен на Гренланд: Езеро исчезна за само пет часаФеномен на Гренланд: Езеро исчезна за само пет часа

Истражувачите во реално време набљудувале како езеро кое се наоѓа на површината на дебелиот мраз на Гренланд за неколку часа

Дознај повеќе

Непалски планинар постави рекорд искачувајќи ги 14-те највисоки врвови за шест месеци

Непалскиот алпинист Нирмал Пурџа ги покори сите 14 највисоки врвови на планетата повисоки од 8.000 метри за 189 денови, поставувајќи

Дознај повеќе