Шпанија разгледува можност за дозвола за референдуми за независност на регионите

Шпанија разгледува уставни промени кои би им овозможиле на регионите во иднина да спроведуваат легални референдуми за својата независност, откри синоќа шпанскиот

Read more

Каталонија би можела да добие поголема автономија

Разрешениот каталонски лидер Карлес Пучдемон пристигна на работа во седиштето на регионалната Влада, на првиот работен ден по едностраното прогласување

Read more